Kanapkowe biedronki

Kanapka z pomysłem ... czyli biedronka na kanapce 😉
Pomysł na przekąskę z przymrużeniem oka, na szybką i ciekawą przystawkę czy po prostu kanapkę dla niejadków.
Niekiedy trzeba się natrudzić, żeby dzieci coś zjadły. Z pomocą przychodzą fantazyjne kanapki czy dania, przedstawiające zwierzątka, roślinki czy postaci z bajek. To jedna z  takich propozycji.
Taka mini kanapka sprawdzi się również na imprezach. Biedroneczki naprawdę szybko znikają z talerza.
Składniki:
  • krakersy,
  • Oliwki czarne,
  • pomidorki koktajlowe,
  • serek Almette,
  • Szczypiorek cienki,
  • kiełki rzodkiewki
Przygotowanie:
 
Proponuje podanie biedronek na krakersach, ale można podawać je też na chlebie czy też andrutach itp. Dzieci z pewnością będą się nimi zajadały. Każdy z krakersów smarujemy serkiem Almette. Serek posypujemy pokrojonym szczypiorkiem lub kiełkami (tak powstaje trawka dla biedronki) - mogą to być dowolne kiełki. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki (można wykroić miejsce po szypułce) i ostrożnie układamy na krakersie (i mamy gotowe skrzydełka biedronki). Następnie kładziemy jedną czarną oliwkę, zaś w nią wkładamy szczypiorek (w ten sposób powstaje główka i czułki). Życzę smacznego 🙂




Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź