Składniki:
- 3-4 filety rybne (ok. 1 kg) np. panga, mintaj, dorsz,
- 2 jajka,
- bułka tarta do panierowania,
- sól,
- pieprz,
- SOS:
- 2 cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 4-5 ogórków konserwowych,
- 2-3 kawałki papryki konserwowej (po pokrojeniu powinno być tyle samo, co ogórków),
- 4 łyżki majonezu,
- 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego,
- szczypta cukru,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobniutką kostkę. Majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku.
Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sos majonezowy i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Sos można podać od razu, ale najlepszy jest po "przegryzieniu". Rybę wykładamy na półmisek i podajemy z sosem. Smacznego 🙂