
Z Cukiereczkiem Ci się upiecze
Więcej przepisów na pączki
Pączki wiedeńskie czyli gniazdka
Składniki (20-25 sztuk):
- CIASTO:
- 125 masła,
- 1 szklanka wody,
- 1 szklanka mąki,
- 3 jajka,
- LUKIER:
- 2 łyżki soku z pomarańczy,
- 1 łyżka cieplej wody,
- 8 łyżek cukru pudru,
- DODATKOWO:
- TŁUSZCZ do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
W garnku zagotowujemy margarynę z wodą. Wsypujemy mąkę i mieszamy cały czas gotując aż uzyskamy gładką masę. Tak przygotowaną masę odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przekładamy do szprycy. Z papieru do pieczenia wycinamy około 20-25 kwadratów o boku 10 cm.
Za pomocą szprycy z końcówką gwiazdki rysujemy okrągły kształt pączka. W dużym garnku rozgrzewamy olej. Wkładamy pączki papierem do góry, na chwilkę zostawiamy i po chwili zdejmujemy papier, papier będzie lekko odchodził. Pączki smażymy na rumiano z obu stron, po upieczeniu odsączamy je na papierowych ręcznikach. Do miseczki wlewamy wodę i sok z pomarańczy, dodajemy stopniowo przesiany cukier puder i ucieramy. Wystudzone pączki polewamy lukrem. Smacznego
Rewelacja, wczoraj je usmażyłam, a dziś już nie ma żadnego
Olka bardzo się cieszę, że smakowały
kochnane kobietki ten przepis jest super a pączki znikaja jeszcze szybciej niz są zrobione
Andziulek 33 dziękuję
miło mi czytać takie słowa 
a co jesli nie mam papieru do pieczenia???
Mozna spróbować wyciskać okręgi wprost na tłuszcz. Ale najładniejsze pączki wyjdą jeśli użyjemy papieru
Ja miałam papier przygotowany , a okazało się, że wgl nie był potrzebny.
Niech Pani na deske nakłada. Deske posypać lekko mąką
Zdjęcie nadesłała Pani Renata, ślicznie dziękuję
Pączki wyszły przepyszne.
Bardzo się cieszę, że smakowały
Dziś znaleziony przepis i od razu zrobione pączki.

Wyszły pyszne! Delikatne
Przepis na 5+! Łatwo , szybko , dobrze opisane.
Ja jednak nie miałam nawet rękawa by wyciskać ciasto , dałam rade sobie inaczej przez co mi wyszło dużo mniej ich niż 40.
Robiłam z masłem i smażyłam na głębokim oleju.
Zaryzykowałam i nie żałuje. Na prawde pychota
Lukier zrobiłam z soku z pomarańczy i drugi z soku z cytryny. Jednak z pomarańczy lepszy.
Bardzo Pani Kasi dziękuje za super łatwy przepis i śledze dalej Pani bloga
oby więcej takich 
Luśka to się nazywa treściwy komentarz
Bardzo dziękuje za miłe słowa. Super, że pączki się udały
Zachęcam do korzystania z przepisów, co tydzień pojawia się coś nowego 
Pozdrawiam ciepło,
Kasia
Dziś robie kolejną porcje
Super
Delikatne i lekkie jak puch – polecam!
Dziękuje
Twój komentarz
A oto moje
wyszły super 
Wyglądają super
Wczoraj zrobiłam wianuszki i powiem tak… Nie wiem kiedy zniknęły z talerza.. to było tempo “turbo” ???a polewa…. Mmmmmm.. Nie da się opisać smaku.. Niebo w gębie ?przepis zapisuje i napewno nie raz będę do niego wracać ?polecam
Kasiu pączki wyszły Ci pięknie ? Cieszę się, że smakowały ?
Znam ten przepis z termomixa. Pychotka
Są pyszne, a co najważniejsze lepsze niz w sklepie ? mam nadzieję ze dojdę do perfekcji i następne będą piekne i symetryczne, ale nawet takie jak na zdjęciu smakują, dziękuję super blog? świetne przepisy
Bardzo dziękuję za miły komentarz
Dzień dobry . Jakiej tyłki uwywalyscie? Bo ja mam tylko do kremu, ciężko przez nią idzie ciasto
Tylka Wilton 1M
Serdecznie polecam, wyszły pyszne – oczywiście z dużą ilością lukru

Piękne!♥️
robione już po raz drugi
. pyszne.
Bardzo mi miło ♥️