Naleśniki bananowe

Do ciasta naleśnikowego wystarczy dodać banana i otrzymamy bardzo smaczne naleśniki. Najlepiej smakują z nutellą. Ale można je też podać z ulubionym dżemem. Naleśniki bardzo dobrze się smażą. Ciasto się nie rozpada, ani nie przywiera do patelni.

Naleśniki bananowe

Naleśniki bananowe

SKŁADNIKI:

  • 1 banan,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 łyżki cukru,

PRZYGOTOWANIE:

Banana rozgniatamy widelcem.

Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy je do połączenia. Dodajemy mleko i mąkę, mieszamy. Dodajemy banana i mieszamy do połączenia.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki na rumiano z obu stron.

Życzę smacznego 🙂

Może spodobają Ci się także:

NALEŚNIKI TWAROGOWE

NALEŚNIKI Z BANANAMI I KAJMAKIEM

NALEŚNIKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij