Naleśniki bananowe

Któż z nas nie lubi naleśników? My uwielbiamy i przygotowujemy co najmniej raz w tygodniu.

A co powiecie na naleśniki o smaku bananowym? Wystarczy do ciasta naleśnikowego dodać rozgniecionego banana i otrzymamy bardzo smaczne naleśniki. Im bardziej dojrzały banan tym naleśniki wyjdą słodsze.

Naleśniki bananowe najlepiej smakują z nutellą. Świetnym dodatkiem będzie także masło orzechowe, dżem czy twarożek. Naleśniki bardzo dobrze się smażą. Ciasto się nie rozpada, ani nie przywiera do patelni.

SKŁADNIKI:

  • 1 banan,
  • 2 jajka,
  • 1 i 1/2 szklanki mleka,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 2 łyżki cukru,

PRZYGOTOWANIE:

Banana rozgniatamy widelcem.

Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy je do połączenia. Dodajemy mleko i mąkę, mieszamy. Dodajemy banana i mieszamy do połączenia.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki na rumiano z obu stron.

Życzę smacznego 🙂

Naleśniki bananowe

Naleśniki bananowe

Może spodobają Ci się także:

NALEŚNIKI TWAROGOWE

NALEŚNIKI Z BANANAMI I KAJMAKIEM

NALEŚNIKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE





8 komentarzy

  1. Aga

    Polecam ☺ dzieciaczki zachwycone ☺

    • cukiereczek

      Aga cieszę się, że smakowały 🙂

  2. Są obłędne, moja córka niejadek zajadała . Trzeba bananów nakupić.Sniadanie,obiad i kolacja.Juz jest pomysł ?

    • cukiereczek

      Bardzo miło mi to czytać ?

  3. Czemu się nie dodaje wody ?

  4. Witam, mam pytanie: ile naleśników wychodzi z tego przepisu? Brakuje takiej informacji .

    • cukiereczek

      Około 8 sztuk. W zależności od wielkości patelni.

Pozostaw odpowiedź cukiereczek