Któż z nas nie lubi naleśników? My uwielbiamy i przygotowujemy co najmniej raz w tygodniu.
A co powiecie na naleśniki o smaku bananowym? Wystarczy do ciasta naleśnikowego dodać rozgniecionego banana i otrzymamy bardzo smaczne naleśniki. Im bardziej dojrzały banan tym naleśniki wyjdą słodsze.
Naleśniki bananowe najlepiej smakują z nutellą. Świetnym dodatkiem będzie także masło orzechowe, dżem czy twarożek. Naleśniki bardzo dobrze się smażą. Ciasto się nie rozpada, ani nie przywiera do patelni.
SKŁADNIKI:
- 1 banan,
- 2 jajka,
- 1 i 1/2 szklanki mleka,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 2 łyżki cukru,
PRZYGOTOWANIE:
Banana rozgniatamy widelcem.
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy je do połączenia. Dodajemy mleko i mąkę, mieszamy. Dodajemy banana i mieszamy do połączenia.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki na rumiano z obu stron.
Życzę smacznego 🙂
Polecam ☺ dzieciaczki zachwycone ☺
Aga cieszę się, że smakowały 🙂
Są obłędne, moja córka niejadek zajadała . Trzeba bananów nakupić.Sniadanie,obiad i kolacja.Juz jest pomysł ?
Bardzo miło mi to czytać ?
Czemu się nie dodaje wody ?
Ponieważ w tym przepisie wystarczy tylko mleko. Jeżeli chcesz przygotować naleśniki z dodatkiem wody zajrzyj do tego przepisu: https://gotujzcukiereczkiem.pl/nalesniki/nalesniki-przepis-podstawowy/
Witam, mam pytanie: ile naleśników wychodzi z tego przepisu? Brakuje takiej informacji .
Około 8 sztuk. W zależności od wielkości patelni.
Super przepis, naleśniki które zawsze wychodzą i są przeeeepyszne!
Bardzo mi miło ♥️