- GLAZURA MUSZTARDOWA-MIODOWA:
- miód 2 łyżki,
- musztarda 1 łyżka,\musztarda Dijon 1 łyżka,
- olej 1/2 łyżki,
- ocet 1 łyżka,
- sól,
- pieprz
- schab 450g,
- 10 orzechów włoskich,
- 1 gruszka,
- ser camembert 120g,
- sól,
- pieprz
Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki. Roladki obsmażamy na oleju. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego 🙂