Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej

Kiedy przygotowywałam gulasz z gruszką przyszedł mi do głowy pomysł na roladki z gruszką. Skoro jesień to chciałam, żeby roladki nawiązywały do tej pory roku więc dodałam jeszcze orzeszki. A jak orzechy to i miód. Aby roladki były bardziej soczyste i farsz się skleił dodałam camembert. I tak powstały przepyszne roladki, jedne z lepszych jakie jadłam. Glazura miodowo-musztardowa to był strzał w dziesiątkę, gorąco polecam 🙂
Składniki:
  • GLAZURA MUSZTARDOWA-MIODOWA:
  • miód 2 łyżki,
  • musztarda 1 łyżka,\musztarda Dijon 1 łyżka,
  • olej 1/2 łyżki,
  • ocet 1 łyżka,
  • sól,
  • pieprz
  • schab 450g,
  • 10 orzechów włoskich,
  • 1 gruszka,
  • ser camembert 120g,
  • sól,
  • pieprz

 

Przygotowanie:
 

Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy. Camembert kroimy w plasterki.

Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów oraz plastry cambert, zwijamy roladki. Roladki obsmażamy na oleju. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego 🙂





2 komentarzy

  1. A gdzie camembert umieszczamy.?

    • cukiereczek

      Camembert kroimy w plasterki i umieszczamy w środku roladek.

Zostaw odpowiedź