- GLAZURA MUSZTARDOWA-MIODOWA:
- miód 2 łyżki,
- musztarda 1 łyżka,\musztarda Dijon 1 łyżka,
- olej 1/2 łyżki,
- ocet 1 łyżka,
- sól,
- pieprz
- schab 450g,
- 10 orzechów włoskich,
- 1 gruszka,
- ser camembert 120g,
- sól,
- pieprz
Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy. Camembert kroimy w plasterki.
Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów oraz plastry cambert, zwijamy roladki. Roladki obsmażamy na oleju. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego 🙂
A gdzie camembert umieszczamy.?
Camembert kroimy w plasterki i umieszczamy w środku roladek.