Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej

Kiedy przygotowywałam gulasz z gruszką przyszedł mi do głowy pomysł na roladki z gruszką. Skoro jesień to chciałam, żeby roladki nawiązywały do tej pory roku więc dodałam jeszcze orzeszki. A jak orzechy to i miód. Aby roladki były bardziej soczyste i farsz się skleił dodałam camembert. I tak powstały przepyszne roladki, jedne z lepszych jakie jadłam. Glazura miodowo-musztardowa to był strzał w dziesiątkę, gorąco polecam 🙂
Składniki:
  • GLAZURA MUSZTARDOWA-MIODOWA:
  • miód 2 łyżki,
  • musztarda 1 łyżka,\musztarda Dijon 1 łyżka,
  • olej 1/2 łyżki,
  • ocet 1 łyżka,
  • sól,
  • pieprz
  • schab 450g,
  • 10 orzechów włoskich,
  • 1 gruszka,
  • ser camembert 120g,
  • sól,
  • pieprz

 

Przygotowanie:
 
Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy.




Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki. Roladki obsmażamy na oleju. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego 🙂

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij