Jest to idealnie danie dla osób zabieganych. Jego przygotowanie nie wymaga zbyt dużo czasu ani pracy. Mięso wychodzi bardzo soczyste i aromatyczne, dzięki bazylii i czosnkowi. Nie muszę chyba mówić, że mozzarella i pomidory to świetne połączenie 😉
Składniki:
 
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka,
 - 125g sera mozzarella,
 - 6 ząbków czosnku,
 - 200g pomidorków koktajlowych,
 - garść listków bazylii,
 - sól,
 - pieprz,
 - oliwa z oliwek,
 
Przygotowanie:
Kurczaka płuczemy i osuszamy, usuwamy z niego błonki. Mięso nacieramy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem. Układamy je w naczyniu przekładając porwanymi listkami bazylii i obranymi ząbkami czosnku (można je pokroić na plastry). Mięso odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę (najlepiej na całą noc) aby przeszło aromatem bazylii. 
 
Mięso układamy w formie wraz z czosnkiem i bazylią, na wierzch układamy plastry mozzarelli i pomidorki pokrojone na połówki oraz kilka listków bazylii.Skrapiamy całość oliwą i zapiekamy w 180 stopniach przez 45 minut. Przed pieczeniem najlepiej mięso ocieplić do temperatury pokojowej. Życzę smacznego 🙂











