Koktajl truskawkowo-migdałowy

Czy dodawaliście kiedyś do koktajlu mielone migdały? Jeśli nie to koniecznie spróbujcie. W połączeniu z truskawkami i bananem smakują pysznie. Warto użyć bardzo dojrzałego banana wówczas nie ma potrzeby dodawania już słodzidła.Do koktajlu możecie użyć zamiennie mleka migdałowego czy jogurtu kokosowego.

Koktajl możemy podać na śniadanie, bo jest sycący. Jedyne 370kcal w porcji.

SKŁADNIKI (1 porcja):

  • 125g truskawek,
  • 1 mały banan,
  • 3 łyżki mleka,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki mielonych migdałów,

PRZYGOTOWANIE:

Umyte truskawki przekładamy je do naczynia blednera. Dodajemy obranego banana, mleko, jogurt i mielone migdały. Miksujemy całość blenderem na gładki koktajl. Jeśli koktajl jest za gęsty to dodajemy kilka kostek lodu lub odrobinę zimnej wody.

Życzę smacznego 🙂

Koktajl truskawkowo-migdałowy

Koktajl truskawkowo-migdałowy





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź