Sos tysiąca wysp

Obiecałam Wam niedwno, że pokaże pomysł na sos idealny do nuggetsów, ale także do dowolnych kąsków kurczaka. Sos tysiąca wysp smakuje wspaniale, nadaje się też do sałatek, frytek, tortilii, pizzy czy hot-dogów

 

 

Składniki:

 

  • 3 łyżki ketchupu,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 1/2 łyżeczki sosu Worcester,
  • 1/2 łyżeczki musztardy,
  • 1 łyżeczka octu winnego,
  • szczypta cukru,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:

 

Do miseczki wkładamy majonez, musztardę i ketchup, mieszamy dokładnie aż do połączenia składników. Dodajemy sos worcester i ocet winny.

Całość doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos odstawiamy do przegryzienia się na kilku minut. Przed podaniem można go posypać szczypiorkiem. Życzę smacznego.





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź