Witam w "Weekendowej Cukierence" 🙂 Zapraszam dziś na pyszne małe pączusie, pewnie większości z Was znane, bo pod nazwą pączki angielskie kryją się pączki na serku homogenizowanym. Bardzo proste i szybkie do przygotowania, a jakie smaczne 😉 Wystarczy kwadrans i będą gotowe 😉 Będą idealne na karnawałowe spotkania, polecam 🙂
Składniki:
- 300g serka homogenizowanego,
- 1 cukier waniliowy,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 3 jajka,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- olej do głębokiego smażenia,
- cukier puder do oprószenia
Przygotowanie:
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy cukier waniliowy. Ubijamy je mikserem około 2-3 minut. Następnie dodajemy serek homo, mieszamy. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, sól i mąkę, mieszamy aż do połączenia składników.
W garnku rozgrzewamy olej. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta i wkładamy na rozgrzany olej, smażymy pączki na rumiano. Odsączamy je z tłuszczu na papierowych ręcznikach i oprószamy cukrem pudrem.
to najszybsze i najlepsze pączki, mniam 🙂
Często je smażymy, są super 😉 moje pociechy je uwielbiają 🙂
Pączusie wyszły przepyszne:)
Bardzo mi miło 🙂
Czy serek homogenizowany ma być naturalny czy waniliowy?
Waniliowy ?
Pyszne ? szkoda, że tak szybko znikają.
Dorota cieszę się, że smakowały 🙂
Polecam! Szybko i pysznie
Jakie piękne ?
W jakiej mniej więcej temperaturze powinien być olej? 🙂 dopiero zaczynam przygode z pączkami 😀
Około 170-180 stopni.