Witam w "Weekendowej Cukierence" 🙂 Zapraszam dziś na pyszne małe pączusie, pewnie większości z Was znane, bo pod nazwą pączki angielskie kryją się pączki na serku homogenizowanym. Bardzo proste i szybkie do przygotowania, a jakie smaczne 😉 Wystarczy kwadrans i będą gotowe 😉 Będą idealne na karnawałowe spotkania, polecam 🙂

Składniki:
  • 300g serka homogenizowanego,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 3 jajka,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • olej do głębokiego smażenia,
  • cukier puder do oprószenia


Przygotowanie:

Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy cukier waniliowy. Ubijamy je mikserem około 2-3 minut. Następnie dodajemy serek homo, mieszamy. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, sól i mąkę, mieszamy aż do połączenia składników.
W garnku rozgrzewamy olej. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta i wkładamy na rozgrzany olej, smażymy pączki na rumiano. Odsączamy je z tłuszczu na papierowych ręcznikach i oprószamy cukrem pudrem.

Życzę smacznego 🙂





12 komentarzy

  1. to najszybsze i najlepsze pączki, mniam 🙂

  2. Często je smażymy, są super 😉 moje pociechy je uwielbiają 🙂

  3. Pączusie wyszły przepyszne:)

    • cukiereczek

      Bardzo mi miło 🙂

  4. Czy serek homogenizowany ma być naturalny czy waniliowy?

    • cukiereczek

      Waniliowy ?

  5. Pyszne ? szkoda, że tak szybko znikają.

    • cukiereczek

      Dorota cieszę się, że smakowały 🙂

  6. Polecam! Szybko i pysznie

    • cukiereczek

      Jakie piękne ?

  7. W jakiej mniej więcej temperaturze powinien być olej? 🙂 dopiero zaczynam przygode z pączkami 😀

    • cukiereczek

      Około 170-180 stopni.

Pozostaw odpowiedź Martunia