Ten koktajl jest idealny dla osób rozpoczynających dzień kawą.
- Jest sycący, bo zawiera płatki owsiane.
- Jest słodki, bo słodyczy dodaje mu syrop klonowy i banan. Im dojrzalszy banan tym koktajl będzie słodszy.
- Daje kopa na cały dzień, bo zawiera sporą dawkę kawy.
Przygotowanie koktajlu zajmuje tylko chwilkę. Sprawdzi się również jako drugie śniadanie zwłaszcza, gdy mamy zabiegany dzień na mieście.
Więcej przepisów na koktajle bananowe
- Koktajl bananowy z rodzynkami i orzechami nerkowca
- Koktajl borówkowo-bananowy
- Koktajl bananowo-owsiany
- Koktajl truskawkowo-bananowy
Idealny na śniadanie - daje kopa i syci!
Koktajl kawowy Anny Lewandowskiej
Składniki (1 porcja):
- 4 łyżki płatków owsianych (40g),
- 60ml espresso,
- 1 banan,
- 3/4 szklanki napoju migdałowego lub mleka (180ml),
- 1 łyżeczka masła migdałowego lub orzechowego,
- 1 łyżeczka kakao,
- 2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
Płatki owsiane umieszczamy w misce. Zalewamy je espresso. Kawa może być ciepła. Płatki odstawiamy na kwadrans do napęcznienia.
Po tym czasie wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy na gładki koktajl. Życzę smacznego!
*Wszystkie składniki można sobie przygotować wieczorem, a rano tylko zmiksować.
Koktajl mega pyszny!!! robię go w ramach śniadania przynajmniej dwa razy w tygodniu 🙂 Polecam bardzo
Cieszę się, że smakuje 🙂