Koktajl ze szpinakiem, kiwi i bananem

Bardzo fajny i zdrowy koktajl w zielonym kolorze. Nie trzeba go dosładzać, bo dzięki kiwi i bananowi jest odpowiednio słodki. Wszystkie składniki po prostu umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy ze sobą. Moje dzieci go uwielbiają. Smak szpinaku jest niewyczuwalny, daje tylko kolor.

Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu. Nie przechowujemy go dłużej, bo może zrobić się później gorzki.

SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 1 banan,
  • 1 kiwi,
  • 30g świeżego szpinaku,
  • ½ szklanki soku jabłkowego 100%,
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego,

PRZYGOTOWANIE:

Banana i kiwi obieramy. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy do uzyskania kremowego koktajlu. Podajemy od razu po przygotowaniu. Życzę smacznego 🙂

Najbardziej gładki koktajl uzyskamy używając blendera kielichowego. Niestety, ale blenderem ręcznym nie będzie on tak gładki - będą widoczne kawałki szpinaku.

Uwaga:

1) Koktajl zawiera około 350kcal. W tym:

  • węglowodany – 74g,
  • białko – 10g,
  • tłuszcz – 4g,
  • błonnik – 7g.

2) Proponuję podanie dwóch porcji.

3) Jedna porcja będzie zawierała około 175kcal, w tym:

  • węglowodany – 37g,
  • białko – 4,91g,
  • tłuszcz – 1,95g,
  • błonnik – 73,63g.

Koktajl proponuję podać na drugie śniadanie.

Koktajl ze szpinakiem, kiwi i bananem

Koktajl ze szpinakiem, kiwi i bananem





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij