Wiecie już, że uwielbiam masło orzechowe. Połączyłam więc mleko sojowe i masło orzechowe i powstał bardzo przyjemny w smaku, delikatny kremowy, a przede wszystkim zdrowy koktajl.
Składniki:
- napój sojowy bez cukru 1 szklanka,
- 1 banan,
- 1 łyżka masła orzechowego,
- 2 łyżeczki miodu,
- mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Do naczynia blendera wlewamy mleko sojowe. Banana obieramy i dzielimy na mniejsze części. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji. Do mleka dodajemy miód i masło orzechowe. Całość miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony. Koktajl ma bardzo fajny kremowy, orzechowy smak, a przede wszystkim jest bardzo zdrowy. Polecam gorąco na śniadanie. Życzę smacznego 😉