Schabowe roladki z jajkiem

Jeśli nie przygotowaliście jeszcze świątecznego menu to może zainteresują Was takie roladki z jajkiem. Bardzo proste do przygotowania, a jakie pyszne. Jest to bardzo sprytny pomysł na "przemycenie" jajka do mięsnej potrawy, które niebywale jest znakiem zbliżających się świąt wielkanocnych.

Roladki prezentują się wspaniale na talerzu i są bardzo smaczne, polecam

Składniki:

 

  • 5 plastrów schabu (ok.500g),
  • 5 plasterków szynki,
  • 5 plasterków żółtego sera,
  • 10 jajek przepiórczych,
  • 1-2 łyżeczka musztardy,
  • sól,
  • pieprz

 

Przygotowanie:

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (3 minuty). Schab rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Każdy z plastrów oprószam solą i pieprzem i smarujemy musztardą. Na schabie układamy plasterek szynki i sera oraz 2 jajka. Zwijamy ciasno roladki i obsmażamy je na patelni. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody posypane rzeżuchą. Życzę smacznego 🙂




Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź