Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

To bardzo prosty przepis na pyszną pastę kanapkową. Pasta smakuje najlepiej schłodzona, na kromce chleba posmarowanej masłem. Jest to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania. Zapewne większość potrzebnych składników macie w swojej lodówce.

SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 4 jajka,
  • 50g szynki,
  • 1 i ½ łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1 i ½ łyżki majonezu,
  • Sól,
  • Pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy je i drobno siekamy. Szynkę kroimy w małą kostkę. W misce mieszamy wszystkie składniki pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Życzę smacznego 🙂

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź