Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

To bardzo prosty przepis na pyszną pastę kanapkową. Pasta smakuje najlepiej schłodzona, na kromce chleba posmarowanej masłem. Jest to idealna propozycja na śniadanie lub kolację. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania. Zapewne większość potrzebnych składników macie w swojej lodówce.

SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 4 jajka,
  • 50g szynki,
  • 1 i ½ łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1 i ½ łyżki majonezu,
  • Sól,
  • Pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy je i drobno siekamy. Szynkę kroimy w małą kostkę. W misce mieszamy wszystkie składniki pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Życzę smacznego 🙂

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij