Skoro dzisiaj mamy niedzielę więc pewnie na większości stołów goszczą schabowe, mielone lub jeszcze inne mięsko. Mamy mięsko, ziemniaczki, a do takiego zestawu brakuje dobrej surówki. Ostatnio zrobiłam surówkę z marchewki, która wyszła świetna, więc dzielę się z Wami przepisem.
Surówka jest bardzo prosta i szybka do przyrządzenia, bo składa się tylko z jednego głównego składnika. Resztę składników na pewno mamy w domu.
SKŁADNIKI:
- 3 marchewki,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka cukru pudru,
- 2 łyżeczki majonezu,
- 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę dokładnie obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie ścieramy ją na średnich oczkach tarki. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, ocet jabłkowy oraz cukier puder. Następnie dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
Surówkę najlepiej przygotować 1-2 godziny przed spożyciem, aby się przegryzła. Życzę smacznego 🙂
Bardzo dobra, często ją robie
Cieszę się, że smakuje 😉
Uwielbiam ją. Najbardziej smakuje mi do ryby.
Bardzo miło mi to czytać ♥️