Owsianka z bananem i rodzynkami

Coraz częściej na śniadanie zjadam owsiankę.

Ta jest moją ulubioną. Przygotowuję się ją bardzo szybko, a jest bardzo sycąca i daję energię na cały dzień. Owsiankę możemy wzbogacić szczyptą cynamonu. Na blogu znajduję się już przepis na owsiankę na zimno - bogatą w składniki, o słodko-kwaśnym smaku. Warto przygotować sobie takie zdrowe śniadanie 🙂

 

SKŁADNIKI (1 porcja):

  • 1 szklanka mleka,
  • Szczypta soli,
  • 4-5 łyżek płatków owsianych,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżka rodzynek,
  • 1 banan,

PRZYGOTOWANIE:

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli i zagotowujemy. Na gotujące się mleko wsypujemy płatki owsiane, mieszamy i gotujemy razem około 4 minut. Płatki co jakiś czas mieszamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy miód, mieszamy i odstawiamy na 2 minuty aż owsianka zgęstnieje. W tym czasie obieramy banana i kroimy w kostkę. Banana oraz rodzynki dodajemy do ciepłej owsianki, mieszamy. Owsiankę podajemy od razu po przygotowaniu.

Życzę smacznego 😉





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź