Sałatka jajeczna

To najlepsza sałatka jajeczna z minimalną ilością składników, prosta i bardzo szybka do przygotowania. Jajka gotowane na twardo z selerem naciowym, czerwoną cebulą, ziołami, w kremowym sosie majonezowym z musztardą – pycha! Wystarczy pokroić wszystkie składniki, wymieszać i gotowe.

Ta sałatka może być serwowana na wiele sposobów – jako przystawka, na kanapce, na toście, jako farsz do awokado, w sałacie niczym wrapy itp. Idealnie wpisze się także w wielkanocne menu.

Masz ochotę na inną sałatkę z jajkami? Wypróbuj koniecznie:

Sałatka jajeczna

Sałatka jajeczna

SKŁADNIKI:

  • 8 jajek,
  • 2 łyżki posiekanego drobno selera naciowego,
  • 3 łyżki posiekanej drobno czerwonej cebuli,
  • 3 łyżki posiekanego koperku,
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • SOS:
  • 1/3 szklanki majonezu,
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/4 łyżeczki suszonego czosnku,
  • Szczypta soli,
  • Szczypta pieprzu,

PRZYGOTOWANIE:

Składniki sosu mieszamy ze sobą.

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Życzę smacznego!

Sałatka jajeczna

Sałatka jajeczna





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź