- 5 jajek,
- 300g żółtego sera,
- 1 puszka kukurydzy,
- cebula perłowa 250g,
- 350g piersi z kurczaka,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki pieprzu,
- 1 łyżeczka papryki słodkiej,
- SOS:
- 5 łyżek majonezu,
- 7 łyżek jogurtu naturalnego,
- 180g chrzanu
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Jajka kroimy w drobną kostkę. Cebulę i kukurydzę odsączamy. Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w drobną kostkę.
Oprószamy ją solą, pieprzem i słodką papryką i podsmażamy na rumiano na patelni. Po usmażeniu odsączamy nadmiar tłuszczu. Jogurt i majonez mieszamy z chrzanem, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki umieszczamy w misce i mieszamy z powstałym sosem. Sałatkę odstawiamy do przegryzienia. Podajemy przyozdobioną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Życzę smacznego 🙂