Koktajle owocowe to samo zdrowie. Do ich posłodzenia używajmy syropu klonowego lub miodu. Do koktajlu warto dodać banana, który jest słodki, a raczej wpływa neutralnie na sam jego smak.
Mango nazywane jest „owocem młodości”, hamuje rozwój nowotworów i łagodzi stany zapalne. Maliny zawierają bardzo dużo witamin, a ich właściwości są wykorzystywane przez nasze babcie od pokoleń. Maliny są niezastąpione w stanach gorączkowych.
SKŁADNIKI (3-4 porcje):
-
1,5 szklanki malin,
-
1 dojrzałe mango,
-
1 banan,
-
1 szklanka jogurtu naturalnego typu greckiego (lub gęstego),
-
½ szklanki mleka,
-
2-3 łyżki syropu klonowego,
PRZYGOTOWANIE:
Maliny płuczemy i osuszamy. Mango obieramy, usuwamy pestkę, a miąższ przekładamy do naczynia blendera. Do blendera dodajemy maliny, banana podzielonego na 4 części, jogurt, mleko i syrop klonowy. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładki mus. Koktajl możemy podać schłodzony.
Życzę smacznego
ja koktajli nie słodzę, owoce są dla mnie już wystarczająco słodkie
ale połączenie smaków bardzo fajne 
Ja niektóre koktajle słodzę, nie wszystkie owoce są takie słodkie, zwłaszcza jeśli łącze je z jogurtem
Bardzo polecam! Jest przepyszny !!!:)
Bardzo mi miło ?