Koktajle owocowe to samo zdrowie. Do ich posłodzenia używajmy syropu klonowego lub miodu. Do koktajlu warto dodać banana, który jest słodki, a raczej wpływa neutralnie na sam jego smak.
Mango nazywane jest „owocem młodości”, hamuje rozwój nowotworów i łagodzi stany zapalne. Maliny zawierają bardzo dużo witamin, a ich właściwości są wykorzystywane przez nasze babcie od pokoleń. Maliny są niezastąpione w stanach gorączkowych.
SKŁADNIKI (3-4 porcje):
-
1,5 szklanki malin,
-
1 dojrzałe mango,
-
1 banan,
-
1 szklanka jogurtu naturalnego typu greckiego (lub gęstego),
-
½ szklanki mleka,
-
2-3 łyżki syropu klonowego,
PRZYGOTOWANIE:
Maliny płuczemy i osuszamy. Mango obieramy, usuwamy pestkę, a miąższ przekładamy do naczynia blendera. Do blendera dodajemy maliny, banana podzielonego na 4 części, jogurt, mleko i syrop klonowy. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładki mus. Koktajl możemy podać schłodzony.
Życzę smacznego 🙂
ja koktajli nie słodzę, owoce są dla mnie już wystarczająco słodkie 🙂 ale połączenie smaków bardzo fajne 🙂
Ja niektóre koktajle słodzę, nie wszystkie owoce są takie słodkie, zwłaszcza jeśli łącze je z jogurtem
Bardzo polecam! Jest przepyszny !!!:)
Bardzo mi miło ?