Koktajl jagodowo-bananowy

Pyszny i zdrowy koktajl idealny na drugie śniadanie. Aby urozmaicić jego smak dodałam mleko migdałowe, ale można też zwykłe.

SKŁADNIKI (2 porcje):

  • 1 banan,
  • 2/3 szklanki jagód (około 110g),
  • 150g jogurtu naturalnego,
  • 100ml mleka migdałowego (lub zwykłego),
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego,

PRZYGOTOWANIE:

 

Jagody płuczemy i zostawiamy do obcieknięcia. Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy ma gładki koktajl.

Życzę smacznego  🙂

Uwaga:

1) Jedna porcja koktajlu będzie zawierała około 210kcal, w tym:

  • węglowodany – 42g,
  • białko – 5g,
  • tłuszcz – 3,2g,
  • błonnik – 3,3g.

Koktajl proponuję podać na drugie śniadanie lub kolację.

Koktajl jagodowo-bananowy

Koktajl jagodowo-bananowy





2 komentarzy

  1. Idealny na drugie śniadanie lub podwieczorek ! Pycha ! ☺️

    • cukiereczek

      Pysznie się prezentuje ?

Zostaw odpowiedź