- pałki z kurczaka 6 sztuk (około 750g),
- 1/5 arbuza,
- 125 ml octu balsamicznego,
- 55 g cukru trzcinowego,
- 65 ml sosu sojowego,
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej,
- 2 łyżki oleju,
- 2 łyżki musztardy,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki,
- płatki chili (2-3 sztuki),
- 2 ząbki czosnku,
Do miski wkładamy mięso, zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Najlepiej wybrać takie naczynie, aby całe mięso było w marynacie. Pozostałego arbuza kroimy w cieniutkie paski. Mięso grillujemy (w moim przypadku na patelni grillowej) przez około 40 minut, co jakiś czas podlewając marynatą. W trakcie grillowania dokładamy paski arbuza. Mięso ma delikatnie słodki smak dzięki połączeniu arbuza i octu balsamicznego. Życzę smacznego 🙂