Pasta z makreli i twarogu

Pasta z makreli i twarogu to świetny pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania. Jest ekspresowa w przygotowaniu. W jej składzie znajdziecie makrelę z puszki w pomidorach, twaróg, rzodkiewki, ogórka kiszonego oraz szczypiorek i cebulę. Pasta smakuje świeżo i delikatnie. Rzodkiewki i ogórka wcześniej odsączam z soku, aby nie nawodniły za bardzo mojej pasty. Podaje ją ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego!

Pasta z makreli i twarogu

Pasta z makreli i twarogu

Składniki:

  • 1 puszka makreli w pomidorach,
  • 125g twarogu półtłustego,
  • kawałek cebuli,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 5 rzodkiewek,
  • pół pęczka szczypiorku,
  • szczypta ostrej papryki,
  • sól
  • pieprz
Pasta z makreli i twarogu

Pasta z makreli i twarogu

Przygotowanie:

Rzodkiewki i ogórka kiszonego ścieramy na grubych oczkach tarki. Następnie odciskamy je z soku. Szczypiorek drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Do miski przekładamy twaróg oraz makrelę. Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego!

Pasta z makreli i twarogu

Pasta z makreli i twarogu





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź