Pasta z makreli i twarogu to świetny pomysł na urozmaicenie codziennego śniadania. Jest ekspresowa w przygotowaniu. W jej składzie znajdziecie makrelę z puszki w pomidorach, twaróg, rzodkiewki, ogórka kiszonego oraz szczypiorek i cebulę. Pasta smakuje świeżo i delikatnie. Rzodkiewki i ogórka wcześniej odsączam z soku, aby nie nawodniły za bardzo mojej pasty. Podaje ją ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego!
Składniki:
- 1 puszka makreli w pomidorach,
- 125g twarogu półtłustego,
- kawałek cebuli,
- 1 ogórek kiszony,
- 5 rzodkiewek,
- pół pęczka szczypiorku,
- szczypta ostrej papryki,
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiewki i ogórka kiszonego ścieramy na grubych oczkach tarki. Następnie odciskamy je z soku. Szczypiorek drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Do miski przekładamy twaróg oraz makrelę. Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego!