To już kolejna odsłona pasty jajecznej na blogu. Tym razem zamiast majonezu do pasty jajecznej dodałam mascarpone. Pasta wyszła taka lekka i kremowa, a jej smak podkreśliły suszone pomidory i świeża natka. Polecam ją na kanapki 🙂
SKŁADNIKI:
- 5 jajek,
- 8 suszonych pomidorów,
- 3 łyżki mascarpone (125g),
- 1 łyżeczka majonezu,
- 1 łyżka posiekanej bardzo drobno natki pietruszki,
- Sól,
- Pieprz,
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je i drobno siekamy. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w małą kostkę. Umieszczamy w miseczce wszystkie składniki, mieszamy do połączenia, doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Życzę smacznego 🙂
Bardzo fajna ta pasta, lubię takie smaki 🙂