Pasta jajeczna z mascarpone i suszonymi pomidorami

To już kolejna odsłona pasty jajecznej na blogu. Tym razem zamiast majonezu do pasty jajecznej dodałam mascarpone. Pasta wyszła taka lekka i kremowa, a jej smak podkreśliły suszone pomidory i świeża natka. Polecam ją na kanapki 🙂

Pasta jajeczna z mascarpone i suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z mascarpone i suszonymi pomidorami

SKŁADNIKI:

  • 5 jajek,
  • 8 suszonych pomidorów,
  • 3 łyżki mascarpone (125g),
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • 1 łyżka posiekanej bardzo drobno natki pietruszki,
  • Sól,
  • Pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je i drobno siekamy. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w małą kostkę. Umieszczamy w miseczce wszystkie składniki, mieszamy do połączenia, doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Życzę smacznego  🙂

Pasta jajeczna z mascarpone i suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z mascarpone i suszonymi pomidorami





1 Komentarz

  1. Bardzo fajna ta pasta, lubię takie smaki 🙂

Zostaw odpowiedź