Malinowy mus z serka wiejskiego

Malinowy mus z serka wiejskiego to pomysł na zdrowe i sycące śniadanie albo zdrowszy deser. Można przygotować go wieczorem i wówczas nie musimy martwić się o śniadanie następnego dnia. Jest delikatnie słodki, lekko słony i kremowy w smaku. Robi się go błyskawicznie, bo wystarczy zmiksować wszystkie składniki. Aby uzyskać ten delikatny, kremowy smak trzeba miksować go dobrą chwilkę.

Więcej przepisów na zdrowsze desery

Malinowy mus z serka wiejskiego

Malinowy mus z serka wiejskiego

To deser w zdrowszej wersji. Serek wiejski po zmiksowaniu blenderem tworzy aksamitny mus z lekko słonym akcentem.

Malinowy mus z serka wiejskiego

Składniki (1 porcja):

  • 150g malin,
  • 200g serka wiejskiego,
  • 150ml napoju kokosowego, migdałowego lub mleka,
  • 1 łyżka ksylitolu lub miodu,
  • 2 łyżki wiórek kokosowych (12g),

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera. Miksujemy je przez około 2 minuty aż uzyskamy gładki, kremowy mus. Można podawać od razu lub schłodzić w lodówce. Smacznego!

Uwaga: 1 porcja zawiera około 521kcal.w tym:

  • węglowodany – 49g,
  • białko – 30g,
  • tłuszcz – 23g,
  • błonnik – 11g.

Placki proponuję podać na drugie śniadanie.

* Po pominięciu miodu kaloryczność spadnie do około 439kcal.

Malinowy mus z serka wiejskiego

Malinowy mus z serka wiejskiego

Jeśli przygotujesz mus malinowy z serka wiejskiego to koniecznie podziel się opinią i zdjęciem w komentarzu. Będzie mi bardzo miło jeśli oznaczysz mnie również na Facebooku lub Instagramie:

#GotujZCukiereczkiem





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź