SKŁADNIKI:
- CIASTO:
- 1,5 szklanki mąki,
- 1,5 szklanki mleka,
- 1,5 łyżki masła,
- 3/4 płaskiej łyżeczki soli,
- NADZIENIE:
- 250g szynki,
- 200g żółtego sera,
- DODATKOWO:
- 2 jajka,
- Bułka tarta do panierowania,
- Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji
Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.
Wyglądają obłędnie! po prostu musze je wypróbować, no muszę!
Polecam, są naprawdę pyszne – zwłaszcza na ciepło, podane z ulubionym sosem 😉
Wkrótce dodam przepisy na sofficinii z innymi nadzieniami 🙂
ile pierożkow wychodzi z tej porcji ciasta?
Około 20-25 sztuk, ale to zależy od średnicy szklanki, którą wycinamy kółka.
Ja upieklam w piekarniku 🙂
O proszę 🙂