- pierś z kurczaka 500 g (3 małe, pojedyncze piersi),
- mozzarella w kulce 125 g,
- 9 średnich truskawek + kilka do dekoracji,
- 1 łyżeczka suszonego tymianku,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżka masła,
- olej do smażenia
Piersi myjemy, osuszamy i usuwamy z nich błonki. Następnie każdą z nich rozbijamy lekko za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię) na cienki kotlet. Piersi oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Mozzarellę kroimy w cienkie plasterki i układamy na mięsie.
Ser posypujemy tymiankiem i układamy truskawki. Zwijamy roladki. Roladki będą dość duże. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy nasze roladki i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. W trakcie smażenia dodajemy masło, które sprawi, że roladki zrobią się bardziej złociste. Roladki wyjmujemy, dajemy im chwilę "odpocząć" i kroimy ukośnie na pół. Podajemy z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Życzę smacznego 🙂