Faszerowane parówki

Co prawda parówek nie jadam często, ale czasem najdzie mnie na nie ochota. Proponuję Wam dzisiaj pysznie nadziane parówki, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Ich nadzianie to żaden problem. Należy tylko uważać, aby nie przeciąć parówki do końca. Możemy je podać na śniadanie czy kolację, ale sprawdzą się także jako danie obiadowe. Gorąco polecam 😉

Faszerowane parówki

Faszerowane parówki

SKŁADNIKI :

  • 7 parówek,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 1 średnia cebula,
  • 100g żółtego sera,
  • ½ szklanki ketchupu,

PRZYGOTOWANIE:

Ser żółty kroimy w małą kostkę lub ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę i ogórka kroimy w małą kostkę. Ser, ogórka, cebulę i ketchup mieszamy ze sobą. Z parówek usuwamy osłonki i nacinamy je wzdłuż. W środek kładziemy porcję farszu. Parówki zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach.

Życzę smacznego 😉

Uwaga:

  • Nie ma potrzeby dodawania soli i pieprzu do farszu.
Faszerowane parówki

Faszerowane parówki





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź