- 500g pieczarek,
- 1 por,
- 5 ogórków konserwowych,
- 4 jajka na twardo,
- 1 puszka groszku konserwowego,
- majonez,
- sól
- pieprz
Groszek konserwowy odsączamy z zalewy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, W garnku zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy do niej pokrojone pieczarki i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odsączamy je na sitku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Białą część pora kroimy w talarki, a następnie każdy z talarków dzielimy na cztery części.
Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy soli i pieprzu do smaku i kilka łyżek majonezu. Mieszamy i odkładamy do lodówki do przegryzienia. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i wędliną. Polecam 🙂
Uwielbiamy tą sałatkę. Jest bardzo pyszna!
Przepisy podałam już dalej i wszystkim smakuje. Szybka prosta i smaczna. Takie są najlepsze ?
Asiu bardzo dziękuję za miły komentarz 😉