Składniki:
- 2 kg surowych obranych leśnych grzybów,
- 3 cebule,
- sól,
- pieprz,
- ziele angielskie,
- ZALEWA:
- 1 szklanka oleju,
- 250g ketchupu pikantnego,
- 250g koncentratu pomidorowego,
- 1/4 szklanki wody,
- 1/4 szklanki octu,
- 6 łyżeczek cukru
Przygotowanie:
Następnie szklimy ją na oleju. Dodajemy zalewę, koncentrat pomidorowy i ketchup i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy posiekane grzyby i gotujemy jeszcze 10 minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. W każdym słoiku umieszczamy po 1 zielu angielskim. Gorącą sałatkę nakładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 20-30 minut. Życzę smacznego 🙂 Uwaga: 1) Można zwiększyć lub zmniejszyć ilość cukru, wszystko zależy od naszego gustu.
Zdjęcie nadesłała Pani Magdalena M. 🙂
“jest pyszna! “