Surówka z selera z rodzynkami

Uwielbiamy wszelkiego rodzaju domowe surówki. Wiosną stawiamy na coleslaw z młodej kapusty, latem na mizerię, sałatę w śmietanie, surówki z pekinki. Jesienią i zimą uwielbiamy surówki z warzyw korzeniowych czyli selera oraz marchewki oraz z kiszonej kapusty. Moja dzisiejsza propozycja to surówka z selera z dodatkiem jabłka i rodzynek. Serwuję ją najczęściej do kotlecików z kaszy jaglanej.

SKŁADNIKI:

  • pół selera,
  • 1 jabłko,
  • 2-3 łyżki śmietany 18%,
  • 1 i ½ łyżki rodzynek,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • Szczypta cukru,
  • Sól,
  • Pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Selera i jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i mieszamy ze śmietaną i rodzynkami. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku.

Życzę smacznego!

Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z selera z rodzynkami





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź