Surówka z selera i jabłka

Pyszna i zdrowa surówka – idealna do dań z mięsa oraz wegetariańskich. Pasuje do kaszy, ziemniaków, kotlecików. Jest zdrowa, bo używamy tutaj jogurtu naturalnego, a nie majonezu. Przygotowuję się ją dosłownie 5 minut. Wystarczy tylko zetrzeć składniki na tarce i wymieszać z jogurtem, doprawić.

SKŁADNIKI:

  • 200g obranego selera,
  • 1 jabłko (180g),
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego (60-80g),
  • 1-2 łyżki soku z cytryny,
  • Sól,
  • Pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Selera i jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i mieszamy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Życzę smacznego!

Surówka z selera i jabłka

Surówka z selera i jabłka

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij