Surówka z selera i jabłka

Pyszna i zdrowa surówka – idealna do dań z mięsa oraz wegetariańskich. Pasuje do kaszy, ziemniaków, kotlecików. Jest zdrowa, bo używamy tutaj jogurtu naturalnego, a nie majonezu. Przygotowuję się ją dosłownie 5 minut. Wystarczy tylko zetrzeć składniki na tarce i wymieszać z jogurtem, doprawić.

SKŁADNIKI:

  • 200g obranego selera,
  • 1 jabłko (180g),
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego (60-80g),
  • 1-2 łyżki soku z cytryny,
  • Sól,
  • Pieprz,

PRZYGOTOWANIE:

Selera i jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i mieszamy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Życzę smacznego!

Surówka z selera i jabłka

Surówka z selera i jabłka





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź