Święta, święta i po świętach ... Czas na przygotowania do Sylwestra 🙂
Pewnie wielu z Was spędzi Sylwestra bawiąc się wspólnie z bliskimi na tzw. domówkach. A na takiej domówce nie może zabraknąć fajnych i smacznych przekąsek czy przystawek.
Pewnie wielu z Was spędzi Sylwestra bawiąc się wspólnie z bliskimi na tzw. domówkach. A na takiej domówce nie może zabraknąć fajnych i smacznych przekąsek czy przystawek.
Podpowiem Wam jak można ciekawie wykorzystać bagietkę, pastę z tuńczyka i kolorową paprykę. To połączenie jest naprawdę super. Nafaszerowana bagietka pocięta na krążki będzie prezentowała się rewelacyjnie na imprezowym stole 🙂
Składniki:
- 1 bagietka,
- papryka czerwona 1/2,
- papryka zielona 1/2,
- papryka żółta 1/2,
- cebula czerwona 1,
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 2 łyżki serka śmietankowego,
- 1 łyżka majonezu,
- sól,
- pieprz
Przygotowanie:
Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem. Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę.
Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek, a następnie napełniamy je przygotowaną pastą. Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki. Życzę smacznego 😉
Bagietka ta największa tak?
Tak.
I każda osobno bagietke folia?
Tak.