Łososia możemy łączyć z różnymi składnikami. Bardzo często podawany jest z różnymi salsami.
Połączenie papryki z łososiem sprawdza się w 100 procentach. Danie jest soczyste i aromatyczne, a to dzięki pysznie pachnącej salsie paprykowej.
Danie proste, a jednocześnie bardzo smaczne. Soczysty łosoś połączony z paprykową salsą - smakuje wyśmienicie.
Takiego łososia możemy z powodzeniem zaserwować na uroczystym obiedzie czy na wigilijnym, świątecznym stole.
Składniki:
- łosoś 2 filety po 250g,
- MARYNATA:
- 1 łyżeczka oliwy,
- 1 łyżeczka miodu,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- sól,
- pieprz,
- papryka ostra,
- SALSA:
- 3 średnie kolorowe papryki,
- 2 średnie pomidory,
- 1 ząbek czosnku,
- sól,
- pieprz,
- tymianek 1 łyżeczka,
- papryka słodka 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Następnie grillujemy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Należy uważać, żeby nie spalić filetów. Na talerz wykładamy porcję salsy, a na nią układamy łososia i podajemy. Życzę smacznego 🙂