To mój ulubiony sposób na białą kiełbasę. Przygotowujemy ją na śniadanie, obiad czy kolacje. Świetnie się również odgrzewa.Tylko 3 składniki: kiełbasa, majeranek i cebula, a efekt znakomity! Ilość włożonej pracy jest także minimalna. Polecam taką białą kiełbasę na wielkanocny stół jeśli nie macie za dużo czasu, aby stać w kuchni 😉
SKŁADNIKI (4 porcje):
- 4 parzone białe kiełbasy,
- 2 średnie cebule,
- Olej,
- majeranek
PRZYGOTOWANIE:
Białe kiełbasy sparzamy. Następnie nacinamy je.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju i wykładamy na dno cebule. Cebule posypujemy równomiernie 1 czubatą łyżeczką majeranku. Następnie skrapiamy ją 1-2 łyżeczkami oleju. Na cebuli układamy białe kiełbaski i smarujemy je za pomocą pędzelka niewielką ilością oleju. Wierzch kiełbasek oprószamy szczyptą majeranku.
Białą kiełbasę zapiekamy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Życzę smacznego 🙂