Walentynkowe ptasie mleczko

Witam w "Weekendowej Cukierence" 🙂

Deserek, który dziś Wam proponuję, jest bardzo szybki i prosty do przygotowania - bo przecież w Walentynki nie chodzi o stanie w kuchni, prawda? 🙂 Na pewno nie będziecie mieli problemów z jego przygotowaniem. Na talerzu takie serduszka prezentują się bardzo uroczo, zaskoczycie nimi swoją drugą połówkę 🙂

Jest to mój smaczny i prosty sposób, aby powiedzieć komuś, że się go kocha 🙂

 

serce

Składniki:

  • 3 galaretki wiśniowe,
  • 300 g serka homogenizowanego,
  • foremka w kształcie serca

 

Przygotowanie:

 

40 g galaretki rozpuszczamy w 200 ml wody i wylewamy ją do płaskiego naczynia. Czekamy aż stężeje. W między czasie 2 galaretki rozpuszczamy w 500ml wody.

Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy serek homogenizowany i miksujemy na najwyższych obrotach miksera na gładką masą. Powstałą masę wlewamy do naczynia z galaretką i odstawiamy do stężenia. Gdy całość stężeje formą wycinamy serduszka. Życzę smacznego 😉





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź