Kartofelki marcepanowe

Kartofelki marcepanowe to proste domowe słodkości tylko z 2 składników. Wystarczy masę marcepanową pokroić w kostkę, a następnie uformować kuleczki i obtoczyć je w kakao. Prosto i pysznie. Jeszcze zdążycie zrobić je na święta!

Kochani, życzę wszystkim czytelnikom bloga zdrowych, wesołych i pogodnych świąt 🙂

SKŁADNIKI (20 sztuk):

  • 200g masy marcepanowej,
  • Kakao

PRZYGOTOWANIE:

Marcepan dzielimy na równe kawałki (po 10g). Aby uzyskać równej wielkości kartofelki najlepiej użyć wagi. Rękoma rozgniatamy marcepan i rolujemy w kuleczkę. Do miseczki wsypujemy kakao i wkładamy gotowe kuleczki marcepanowe. Potrząsając miseczką obtaczamy kuleczkę w kakao. Wyjmujemy gotowe kartofelki na deskę przy pomocy dwóch widelców. Kartofelki odkładamy na kilkanaście minut do lodówki.

Życzę smacznego!

Kartofelki marcepanowe

Kartofelki marcepanowe





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź