Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami

Warto mieć w lodówce opakowanie serka wiejskiego, bo można przygotować z niego szybkie i smaczne śniadanie. Proponuje połączyć serek wiejski z rzodkiewkami, świeżym szczypiorkiem i ziarnami. Wystarczy kromka pieczywa i mamy już pełnowartościowe śniadanie.

Tak podany serek wiejski lubię zjadać na podwieczorek lub lekką kolację. Można podać do niego szklankę soku marchewkowego.

Więcej pomysłów na serek wiejski

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami

Idealny na zdrowy podwieczorek. Pysznie chrupie.

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami

Składniki (1 porcja):

  • 200g serka wiejskiego,
  • 12g pestek dyni,
  • 12g ziaren słonecznika,
  • 100g rzodkiewek,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:

Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę. W misce umieszczamy wszystkie składniki i mieszamy do połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami

Jeśli przygotujesz serek wiejski z ziarnami i rzodkiewką to konieczne podziel się opinią i zdjęciem w komentarzu. Będzie mi bardzo miło jeśli oznaczysz mnie również na Facebooku lub Instagramie:

#GotujZCukiereczkiem





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź