Warto mieć w lodówce opakowanie serka wiejskiego, bo można przygotować z niego szybkie i smaczne śniadanie. Proponuje połączyć serek wiejski z rzodkiewkami, świeżym szczypiorkiem i ziarnami. Wystarczy kromka pieczywa i mamy już pełnowartościowe śniadanie.
Tak podany serek wiejski lubię zjadać na podwieczorek lub lekką kolację. Można podać do niego szklankę soku marchewkowego.
Więcej pomysłów na serek wiejski
- Śniadaniowa sałatka z serkiem wiejskim
- Rogaliki na słodko z serka wiejskiego
- Serek wiejski z ananasem i orzechami
- Zapiekanka makaronowa z serkiem wiejskim

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami
Idealny na zdrowy podwieczorek. Pysznie chrupie.
Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami
Składniki (1 porcja):
- 200g serka wiejskiego,
- 12g pestek dyni,
- 12g ziaren słonecznika,
- 100g rzodkiewek,
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- sól,
- pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę. W misce umieszczamy wszystkie składniki i mieszamy do połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Serek wiejski z rzodkiewką i ziarnami