Pyszny i zdrowy koktajl idealny na drugie śniadanie. Aby urozmaicić jego smak dodałam mleko migdałowe, ale można też zwykłe.
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 1 banan,
- 2/3 szklanki jagód (około 110g),
- 150g jogurtu naturalnego,
- 100ml mleka migdałowego (lub zwykłego),
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego,
PRZYGOTOWANIE:
Jagody płuczemy i zostawiamy do obcieknięcia. Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy ma gładki koktajl.
Życzę smacznego 🙂
Uwaga:
1) Jedna porcja koktajlu będzie zawierała około 210kcal, w tym:
- węglowodany – 42g,
- białko – 5g,
- tłuszcz – 3,2g,
- błonnik – 3,3g.
Koktajl proponuję podać na drugie śniadanie lub kolację.
Idealny na drugie śniadanie lub podwieczorek ! Pycha ! ☺️
Pysznie się prezentuje ?