- kasza pęczak 150g,
- 4 jajka,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 4 ogórki konserwowe,
- 1 zielona papryka,
- 1 pierś z kurczaka (około 250g),
- 3/2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- ser feta 140g,
- sól,
- pieprz,
- majonez 3,5 łyżki,
- szczypiorek
W między czasie jajka gotujemy na twardo. Kaszę pęczak gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do miski wkładamy wszystkie składniki, dodajemy posiekano drobno szczypior, pokruszony ser feta (zostawiamy trochę do dekoracji) i majonez, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatkę wykładamy na półmisek i układamy w niej jajka pokrojone na ćwiartki. Posypujemy szczypiorem i resztą fety. Życzę smacznego 😉