Pasta z awokado i jajek

Pasta z awokado i jajek to najprostsza pasta śniadaniowa. Robimy ją bardzo często, bo jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę. Wystarczy rozgnieść widelcem awokado z jajkami, doprawić do smaku i gotowe. Pastę przygotowujemy tuż przed podaniem, bo gdy postoi awokado ściemnieje i pasta nie będzie się prezentowała apetycznie. Podajemy ją ze świeżym pieczywem i chrupiącymi rzodkiewkami.

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka,
  • 1/2 awokado,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Do miski wkładamy jajka i miąższ z połowy awokado. Rozgniatamy widelcem kilka minut aż składniki się połączą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Pasta z awokado i jajek

Pasta z awokado i jajek





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. kliknij po więcej informacji

Niektóre informacje mogą być przesyłane do Użytkownika w postaci tzw. pliku cookie zapisywanego w pamięci urządzenia Użytkownika. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu personalizowania serwisu dla Użytkownika, w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. Użytkownik może w każdej chwili zablokować akceptację plików cookie ale może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące akceptacji cookies.

zamknij