Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado to lekka i zdrowa pasta do pieczywa.

Będzie idealna na śniadanie czy kolację. Kanapkę z taką pastą możemy wzbogacić plasterkiem szynki czy wędzonego łososia. Kupując awokado zwracajmy uwagę na to czy jest miękkie i nie ma plamek. Osoby dbające o linię mogą zrezygnować z majonezu na rzecz gęstego jogurtu.

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

SKŁADNIKI :

  • 1 awokado,

  • 1 łyżeczka soku z cytryny,

  • 3 jajka,

  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,

  • 2-3 łyżeczki majonezu,

  • 1 ząbek czosnku,

  • Sól,

  • Pieprz,

  • Słodka i ostra papryka,

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i drobno siekamy. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy je i kroimy w drobną kostkę. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Czosnek przeciskamy przez praskę. Składniki pasty umieszczamy w misce, dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Życzę smacznego 🙂

Uwaga:

  1. Osoby dbające o linię majonez mogą zastąpić jogurtem.

  2. Taka pasta do świetna przekąska, możemy ją również podawać na grzankach czy krakersach.

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado





3 komentarzy

  1. Kasiu, jesteś cudna w tym co robisz. Gratulacje.

    • cukiereczek

      Dziękuję za miłe słowa 😉 Zapraszam do smakowania 🙂

  2. robię trochę inną, podoba mi się ta wersja 🙂

Zostaw odpowiedź