Naleśniki bananowe

Do ciasta naleśnikowego wystarczy dodać banana i otrzymamy bardzo smaczne naleśniki. Najlepiej smakują z nutellą. Ale można je też podać z ulubionym dżemem. Naleśniki bardzo dobrze się smażą. Ciasto się nie rozpada, ani nie przywiera do patelni.

Naleśniki bananowe

Naleśniki bananowe

SKŁADNIKI:

  • 1 banan,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 łyżki cukru,

PRZYGOTOWANIE:

Banana rozgniatamy widelcem.

Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy je do połączenia. Dodajemy mleko i mąkę, mieszamy. Dodajemy banana i mieszamy do połączenia.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki na rumiano z obu stron.

Życzę smacznego :)

Może spodobają Ci się także:

NALEŚNIKI TWAROGOWE

NALEŚNIKI Z BANANAMI I KAJMAKIEM

NALEŚNIKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE

Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź