Sałatka z fasolą szparagową i brokułem

Jeżeli lubicie sałatki to koniecznie musicie spróbować mojej propozycji 🙂
Sałatka jest kolorowa, bardzo lekka, połączenie świeżych warzyw z kremowym sosem z jogurtu naturalnego i sosu chili daje naprawdę pyszny efekt. Idealnie sprawdzi się też jako przekąska, lekka kolacja czy dodatek do kanapek, a nawet mięsa.

Składniki:

  • 1 brokuł,
  • 250 g fasoli szparagowej,
  • 2 pomidory,
  • 200 ml jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilii

Przygotowanie:
 

Brokuła dzielimy na różyczki, dokładnie czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut, następnie po ugotowaniu przekładamy go do zimnej wody, aby skończyć proces gotowania. Fasolkę obieramy z końcówek i gotujemy do miękkości w posolonej wodzie. Po ostygnięciu kroimy je na mniejsze kawałki.

Jak ugotować brokuły?

Jak ugotować brokuły?

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki powinny mieć jednakową wielkość. Z jogurtu naturalnego i sosu chili przygotowujemy sos, który łączymy z warzywami. Wszystko dokładnie mieszamy.Życzę smacznego 🙂





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź