Jeżeli lubicie sałatki to koniecznie musicie spróbować mojej propozycji 🙂
Sałatka jest kolorowa, bardzo lekka, połączenie świeżych warzyw z kremowym sosem z jogurtu naturalnego i sosu chili daje naprawdę pyszny efekt. Idealnie sprawdzi się też jako przekąska, lekka kolacja czy dodatek do kanapek, a nawet mięsa.
Składniki:
- 1 brokuł,
- 250 g fasoli szparagowej,
- 2 pomidory,
- 200 ml jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki słodkiego sosu chilii
Przygotowanie:
Brokuła dzielimy na różyczki, dokładnie czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut, następnie po ugotowaniu przekładamy go do zimnej wody, aby skończyć proces gotowania. Fasolkę obieramy z końcówek i gotujemy do miękkości w posolonej wodzie. Po ostygnięciu kroimy je na mniejsze kawałki.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki powinny mieć jednakową wielkość. Z jogurtu naturalnego i sosu chili przygotowujemy sos, który łączymy z warzywami. Wszystko dokładnie mieszamy.Życzę smacznego 🙂