Kanapki z hummusem i warzywami

Kanapki z hummusem i warzywami to jedna z moich ulubionych kolacji. Warzywa kroję wcześniej i chowam do lodówki, a wieczorem tylko smaruje pieczywo hummusem i gotowe. Bardzo lubię połączenie kiszonego ogórka, papryki i pomidora. Świetnie pasują do hummusu. Szybko, pysznie, zdrowo i kolorowo. Polecam!

Kanapki z hummusem i warzywami

Kanapki z hummusem i warzywami

To jedna z moich ulubionych kolacji. Szybko, pysznie, zdrowo i kolorowo.

Kanapki z hummusem i warzywami

Składniki (1 porcja):

  • 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (2*30g),
  • 40g hummusu (4 łyżeczki),
  • 1/2 papryki (70g),
  • 3 ogórki kiszone (180g),
  • 1 pomidor (120g)

Przygotowanie:

Pieczywo smarujemy hummusem. Warzywa kroimy w kostkę i mieszamy. Podajemy. Smacznego!

Kanapki z hummusem i warzywami

Kanapki z hummusem i warzywami

Jeśli przygotujesz kanapki z hummusem i warzywami to konieczne podziel się opinią i zdjęciem w komentarzu. Będzie mi bardzo miło jeśli oznaczysz mnie również na Facebooku lub Instagramie:

#GotujZCukiereczkiem





Brak komentarzy do tej pory

Zostaw odpowiedź